Mediator die advies geeft

Een mediator bij een familieconflict Terug

Datum: 22-02-2024

Is er al lange tijd een familieruzie gaande, of is het juist onlangs volledig geëscaleerd? In beide gevallen is het slim om een mediator in te schakelen. Het kan namelijk ontzettend waardevol zijn om een mediator bij een familieconflict te betrekken, en wel om de volgende redenen.

Mediation heeft als doel om in goed overleg tot een oplossing te komen waar iedereen zich in kan vinden. Een oplossing waar jullie zonder hulp waarschijnlijk niet op zouden zijn gekomen, of enkel na ellenlange ruzies en gedwongen concessies. Een mediator zal bij een familieconflict fungeren als onpartijdige gesprekspartner, die de belangen van iedereen in principe even zwaar telt. Met diens persoonlijke, maar praktische aanpak zullen alle problemen worden besproken, en wordt er naar de best mogelijke oplossing gezocht.

Hoe gaat een mediator bij een familieconflict te werk?

Wanneer een familieruzie zodanig uit de hand is gelopen dat men niet meer op normale wijze met elkaar kan praten biedt mediation uitkomst. Wanneer je via onze website een mediator contacteert zal deze in een gratis en geheel vrijblijvend eerste gesprek de situatie in kaart brengen. Welke personen zijn er allemaal bij betrokken? Welke problemen en meningsverschillen bestaan er? En wat zegt de wet over de verplichtingen en mogelijkheden met betrekking tot de bestaande problemen?

In enkele gesprekken (de hoeveelheid verschilt per traject) zal de mediator de familie en alle betrokken personen bij elkaar brengen en de diverse onderwerpen bespreken. Daarbij is hij/zij volledig onpartijdig, en geeft dus iedereen recht van spreken.

Praktische ondersteuning bij een familieruzie

Een mediator is goed op de hoogte van zowel de mogelijkheden als verplichtingen bij vele soorten familieruzies, bijvoorbeeld op het gebied van de verdeling van een erfenis of inboedel van een overleden persoon. Daardoor fungeert deze niet alleen als gesprekspartner, maar biedt hij/zij tevens praktische ondersteuning in de vorm van voorlichting en uitleg. Zeker als het een familieruzie betreft met een financieel probleem aan de basis is dit een fijne bijkomstigheid, want waar heeft iedereen precies recht op? En hoe moet een erfenis op papier worden verdeeld? Een mediator helpt bij een familieconflict door zowel te informeren als te bemiddelen, waardoor vaak voorkomen wordt dat er gerechtelijke stappen gezet moeten worden.

Vind de beste mediator voor jullie familieconflict

Ben je op zoek naar een mediator voor ondersteuning bij een familieconflict? Of dit nu een langlopend conflict is of juist grote onenigheid over recente gebeurtenissen, wij helpen je deze te vinden. Vergelijk gemakkelijk de tarieven van mediators bij jou in de buurt, en voel in de gratis eerste gesprekken of jullie een klik met deze persoon hebben. Zo kies je gemakkelijk de mediator die jullie het beste met jullie familieconflict kan helpen, en dat met de voorwaarden die jullie in gedachten hadden.

Naar het blog overzicht

Hulp nodig bij een conflict?

Begin met het vergelijken van mediators

Beginnen

Hulp nodig van een mediator bij het oplossen van een conflict? Begin met het vergelijken van mediators. Gratis en vrijblijvend.

Contact

Neem in het geval van vragen, opmerkingen of suggesties gerust contact met ons op:

Tel: 085 - 070 6676
E-mail: Stuur een bericht